DS 4 Crossback Concept

DS har netop løftet sløret for en ny konceptbil ”DS 4 Crossback Concept” på biludstillingen i Frankfurt.

Konceptbilen viser nogle af de tendenser, vi kan få at se i fremtidige DS modeller med hensyn til avantgarde materialer og raffineret forarbejdning. Det gælder f.eks. anvendelse af overflader i sten i form af smalle og tynde lameller i fælgene, eller på husene til sidespejlene. DS har allerede gjort sig kendt for sine lædersæder i urlænke design, og i konceptbilen er de dekoreret med flettede ”metalbånd”.

DS 4 Crossback Concept viser, at DS også går nye veje med hensyn til selve designprocessen, idet man har anvendt ”parametrisk design”, som hidtil især er blevet brugt inden for modeverdenen og arkitekturen. Ved hjælp af de nye digitale værktøjer kan man designe nye typer overflader og proportioner. Sammen med nye processer til fremstilling af skalamodeller (jf. 3D print) kan denne metode på sigt give nye muligheder for at lave former, som hidtil har været meget vanskeligt at producere, og nye muligheder for at personliggøre en bil. Som et eksempel er konceptbilen udstyret med en særlig lakering med facetmønster.

På DS standen vises også en skalamodel af den nye DS 5, som hedder Baby DS. Den er 1,37 meter lang og bruges i reklamespots for internetopkoblingen ”DS Connect” og funktionen CarPlayTM.

Den store biludstilling i Frankfurt afholdes i år for 66. gang og er åben for publikum fra den 17. – 27. september 2015. Ud over ovennævnte konceptbil er der premiere på de to serieproducerede modeller, den nye DS 4 og DS 4 Crossback, samt den elektriske racerbil DSV-01 til FIA’s Formel E med sæsonstart den 24. oktober 2015 i Beijing.

Har du lyst til at vide mere og Citroëns DS-modeller, så kan du altid kontakte os eller besøge vores hjemmeside.